Itinerariu pastoral-misionar în protopopiatul Târnăveni

14 Martie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și-a continuat itinerariul pastoral-misionar în județul Mureș. Astăzi, 14 martie a.c., Ierarhul nostru a efectuat vizite arhierești în protopopiatul Târnăveni, fiind însoțit de către părintele protopop Sergiu Dumitru.

Arhipăstorul Alba Iuliei a început seria vizitelor arhierești la șantierul de pictură de la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Cerghid. Această comunitate de credincioși este păstorită de către părintele Sorin Bejan.

În continuare, Chiriarhul nostru a vizitat Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni. Împreună cu doamna manager Ec. Szuszanna Megheșan, a ales locul în care va fi pusă piatra de temelie în vederea construirii unui nou locaș de închinare pentru pacienții internați în spital. La capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului slujesc preoții Nicolae Bogdan, Adrian Cucui și Mircea Moga.

Aflat în municipiul Târnăveni, Arhiepiscopul nostru s-a întâlnit cu domnul primar Sorin Megheșan și cu angajații Primăriei municipiului, cărora le-a adresat un scurt cuvânt de învățătură despre responsabilitatea pe care o avem în fața lui Dumnezeu, atunci când suntem în slujba semenilor noștri.

Mai apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, în cadrul unei ore de Religie, le-a vorbit elevilor clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Târnăveni. În emoționanta lecție pe care Arhiereul nostru a prezentat-o micilor învățăcei, le-a oferit numeroase sfaturi pentru temelia solidă a unui viitor trainic, încununat cu frumoase împliniri spirituale. Alături de Ierarhul nostru s-au aflat și domnul primar Sorin Megheșan, doamna director Maria Bărbat, doamna director-adjunct Sanda Ghira și doamna profesor de religie Doina Barb.

În după-amiaza zilei, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Bobohalma, unde a fost întâmpinat de către o mulțime de credincioși, în frunte cu părintele paroh Marius Filip. În biserica parohială cu hramul „Sânta Treime” din această localitate, Arhipăstorul nostru le-a pus la suflet numeroșilor creștini un cuvânt despre foloasele duhovnicești pe care le putem dobândi în Postul Mare, așteptând în curăție luminatul praznic al Învierii Domnului, care ne așteaptă cu cerurile deschise.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share