Vizite arhierești în protopopiatul Luduș

15 Martie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Astăzi, 15 martie a.c., când facem pomenirea Sfinților Mucenici Agapie, Plisie și Timolau, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în protopopiatul Luduș, județul Mureș.

Începând cu ora 9:00, Arhipăstorul nostru a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Luduș II, unde păstoresc preoții Constantin Savu și Lucian Voșloban, protopop al Protopopiatului Luduș.

Ierarhul Alba Iuliei a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți într-un număr mare la Sfânta Liturghie, prin care le-a sădit în suflete îndemnuri duhovnicești de autentică trăire creștinească, de participare și pregătire intensă, mai ales în această perioadă binecuvântată a Postului Mare, pentru a putea primi „ploaia torențială de daruri dumnezeiești ce se va revărsa asupra tuturor odată cu Marele Praznic al Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

Însoțit de către părintele protopop Lucian Voşloban, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din orașul Luduș. Aflat în această unitate școlară, în cadrul orei de religie la clasa a V-a A, Chiriarhul nostru le-a oferit celor 26 de învățăcei alese povețe duhovnicești și le-a dăruit iconițe cu Mântuitorul Iisus Hristos. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost și domnul prof. Adrian-Ioan Banea – directorul școlii, doamna prof. Melania Călugăr – director-adjunct, doamna prof. Mărioara Dăian – diriginta clasei a V-a A și doamna Nadia Ghic – profesor de Religie. De asemenea, Arhiepiscopul nostru a mulțumit tuturor pentru căldura cu care a fost primit și a lăsat un frumos cuvânt scris în Cartea de Onoare a Școlii.

În continuare, Arhiereul nostru a fost întâmpinat cu pâine și sare de către consilierii locali și de către angajații Primăriei Orașului Luduș. După ce a semnat în Cartea de Aur a orașului, Înaltpreasfințitul Irineu a rostit o scurtă cuvântare despre marea responsabilitate în munca pe care o desfășurăm în folosul semenilor noștri și spre slava lui Dumnezeu.

Șirul vizitelor arhierești s-a încheiat la biserica cu hramul „Toți Sfinții” din parohia Luduș III. Comunitatea dreptslăvitorilor, păstorită de către părintele Ilie Dăian, l-a primit cu o mare bucurie pe Ierarhul nostru. Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fructifice această perioadă a Postului Mare pentru a se primeni atât trupește, cât și sufletește pentru a beneficia de bogatele roade duhovnicești ale Slăvitului Praznic al Învierii Domnului.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share