Constantinopolul va ajuta Ucraina pentru o Biserică unită

16 Martie 2017
Patriarhia Ecumenică de Constantinopol va ajuta Ucraina să aibă o Biserică unită. Aceasta a declarat Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, la o întâlnire cu Primul-Ministru ucrainean, Vladimir Groisman, care a avut loc la Istanbul, ieri, 15 martie 2017.

"Ne rugăm ca poporul ucrainean sa fie unit într-o singură Biserică. Biserica Mama din Constantinopol va ajuta în realizarea unei Biserici unificate. Putem fi optimiști, în ce priveşte viitorul" - a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Constantinopol.

Primul-Ministru al Ucrainei, la rândul său, a lăudat rolul principal al Patriarhiei Ecumenice și al Patriarhului Bartolomeu însuși, în ceea ce privește sprijinul pentru unitatea Ortodoxiei ucrainene şi a mulțumit Patriarhului Bartolomeu, pentru înțelepciunea sa, binecuvântări și dragostea faţă de Ucraina și pentru sprijinul în rugaciune în momentele dificile pentru țară.

"Relațiile spirituale care unesc Biserica Mamă cu ucrainenii, niciodată nu au dispărut. Suntem aproape de voi, mai ales atunci când totul pare a fi dificil, si o să vă însoțim cu rugăciunile și binecuvântarea noastră. Noi va binecuvântam, acordand dragoste și interes fiecărui ucrainean, fără excepție" - a mai spus Patriarhul Bartolomeu.

Lăcaşuri Ortodoxe
Share