Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a liturghisit în Catedrala Reîntregirii

19 Martie 2017
Imaginea a fost ștearsă.În Duminica a III-a din Postul Mare, numită a Crucii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în Catedrala Reîntregirii din Cetatea Marii Uniri. În cuvântul său de învățătură, Ierarhul nostru a vorbit despre puterea pe care Sfânta Cruce o are în viața creștinilor și despre roadele pe care ni le poate oferi în urcușul nostru spiritual:

Un părinte îmbunătățit, întrând în dialog cu diavolul, care căuta să-l ispitească, l-a întrebat: „De ce vă temeți voi demonilor mai mult, din partea noastră, a creștinilor?” Și diavolul a fost silit să divulge, zicând: „De cea în care voi vă afundați, adică de apa sfântă a Botezului; de ceea ce voi consumați în sinaxa liturgică din biserică, adică Sfânta Euharistie; și de ceea ce voi purtați în jurul gâturilor voastre, anume crucea”.

Cei care se așază sub stindardul Crucii primesc o viață nouă plină de putere și de siguranță. Cei care se însemnează cu semnul Crucii sunt întotdeauna ocrotiți și biruitori. De aceea, Sfântul Atanasie cel Mare, în frumoasa sa scriere «Despre întruparea Cuvântului», zicea: „Prin Cruce toată magia este oprită, toată vrăjitoria este distrusă, toți idolii sunt părăsiți și toată plăcerea vinovată încetează, iar ochiul credinței privește de pe pământ sus spre cer”.

[audio mp3="http://reintregirea.ro/files/images/2017/03/Sincron-IPS-pentru-AR-caleidoscop-fragment-din-Dumnezeiasca-Liturghie.mp3"][/audio]
Share