Vizită arhierească la Mănăstirea Râmeț

22 Martie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Marți, 21 martie, când facem pomenirea Sfântului Iacob Mărturisitorul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț. Cu această ocazie, un grup vocal alcătuit din preoți și studenți teologi a interpretat un buchet de cântece corale specifice perioadei de pocăință a Postului Mare.

Ierarhul nostru a rostit o frumoasă meditație duhovnicească despre puterea Sfintei și de viață făcătoarei Cruci, prin care Domnul Iisus Hristos S-a adus pe Sine Însuși jertfă pentru mântuirea și răscumpărarea lumii și a întregii creații. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a îndemnat pe cei prezenți să își predea toată viața lor în voia lui Dumnezeu, păzind poruncile pe care ni le-a oferit.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu l-a hirotesit întru protosinghel pe ieromonahul Ioanichie Pleșa, slujitor la altarul bisericii mănăstirii. Pentru întreaga obște monahală, acest moment a reprezentat un prilej de mare bucurie duhovnicească.

[audio mp3="http://reintregirea.ro/files/images/2017/03/Cuvant-IPS-Ramet-de-la-minutul-30-37-pana-la-35.mp3"][/audio]
Share