Baldachinul Sfântului Mormânt a fost sfințit

23 Martie 2017
Mii de oameni au participat astăzi în Ierusalim la redeschiderea și sfințirea Baldachinului restaurat al Sfântului Mormânt.

Slujba de sfințire din 22 martie 2017 a fost oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, împreună cu Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și un sobor numeros de clerici din mai multe Biserici Ortodoxe.

În cuvântul rostit după slujba oficiată la Sfântul Mormânt, Patriarhul Ierusalimului a îndemnat la unitate și pace.

Restaurarea acestui edicul nu este un dar numai pentru Țara Sfântă, ci pentru întreaga lume. Unitatea demonstrată prin această restaurare trebuie să reprezinte o inspirație pentru popoarele din regiunea noastră, în special în aceste vremuri tulburi, a spus Patriarhul Teofil al III-lea.

La festivităţi a participat, din partea Bisericii Romano-Catolice, un reprezentat al Suveranului Pontif. La eveniment a fost prezent și Premierul Greciei Alexis Tsipras.

Reparațiile locașului [http://basilica.ro/ierusalim-baldachinul-sfantului-mormant-a-fost-restaurat/] au durat 9 luni și au costat aproximativ 3.5 milioane de dolari. Edificiul a avut nevoie urgentă de aceste lucrări pentru a evita riscul unei prăbuşiri.

Ultima restaurare a Baldachinului a avut loc în anul 1810.

Sursa: basilica.ro [http://basilica.ro/baldachinul-sfantului-mormant-a-fost-sfintit-mii-de-oameni-au-vizitat-astazi-edificiul-restaurat/]
Share