Marșul pentru viață, la Alba Iulia

25 Martie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Sâmbătă, 25 martie, la Alba Iulia s-a desfășurat Marșul pentru viață – 2017: „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!” la care au participat peste 800 de persoane. Începând cu ora 15:00, participanții la marș s-au adunat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, de unde au pornit pe traseul str. Vasile Goldiș – bd. Revoluției 1989 – bd. Transilvaniei – Piața Unirii (Pasaj) – str. Unirii – Piața Tricolorului – str. Mihai Viteazul.

Pe esplanada dintre cele două catedrale din Cetate, Catedrala Reîntregirii și Catedrala „Sfântul Mihail”, în prezența celor care au participat la marș, au fost rostite mesaje din partea reprezentanților cultelor creștine și au fost prezentate câteva momente artistice. În debutul întâlnirii, s-a rostit în comun rugăciunea Tatăl nostru, după care a fost citit mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

În continuare, Corul de copii Theotokos, dirijat de către părintele Călin Bulac, a interpretat două cântece religioase. După acest moment muzical, au fost rostite mesajele cultelor creștine: Preot Istvan Horvath – Arhiedeceza Romano-Catolică de Alba Iulia, Pastor Gerhard Wagner – Biserica Evanghelică C.A., Pastor Daniel Cordoș – cultul neoprotetant. De asemenea, pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a ținut un scurt discurs despre importanța femeii în societate și despre bucuria pe care ne-o aduc copiii în viață.

După un alt scurt moment artistic-muzical emoționant, realizat de către elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, coordonați de către doamna prof. Emilia Mogoșan. La final, părintele protopop Teofil Slevaș a rostit rugăciunea părinților pentru copii și a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea marșului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Marșul pentru viață a fost organizat în opt orașe din Eparhia Alba Iuliei, prin implicarea părinților protopopi, a preoților parohi, a asociațiilor de tineret și a reprezentanților altor culte creștine.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share