„Marşul pentru Viaţă” în Protopopiatul Luduş

27 Martie 2017
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică 26 martie 2017, a avut loc, în Protopopiatul Luduş, o seară de promovare a vieţii şi familiei, eveniment ce se înscrie în activitatea desfăşurată la nivelul întregii Patriarhii Române şi anume „Marşul pentru Viaţa” – 2017 şi care are drept scop reafirmarea valorilor familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfântă şi iubire milostivă.

În prezenţa a peste 250 de credincioşi, evenimentul s-a desfăşurat la Biserica cu hramul „Sf. Ap. Petru şi Pavel” a parohiei ortodoxe Luduş II, unde a avut loc oficierea slujbei de Te Deum de către părintele protopop Lucian Voşloban împreună cu părintele Constantin Savu şi părintele Marius Ciprian Pop. În continuare, părintele protopop Lucian Voşloban a dat citire mesajului IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a transmis credincioşilor că „Numai vieţuind după Legea lui Hristos, noi, creştinii de azi, putem aduce o speranţă certă pentru viitorul ţării. Prin maternitatea naturală se nasc pruncii pentru viaţa civică a societăţii, aducând prosperitate şi armonie. Însă, suntem datori să cultivăm şi maternitatea spirituală, care face din fiii Patriei fii ai lui Dumnezeu, născuţi din nou în Duhul, prin care lumea capătă pace, sens şi binecuvântare.”

Totodată, credincioşii prezenţi au mai avut parte de un recital de muzică sacră susţinut de Corul „Te Deum Adoramus” al Protopopiatului ortodox Luduş, condus de pr. Daniel Camară, precum şi o conferinţă despre importanţa familiei tradiţionale, a naşterii de prunci şi a vieţii uname, susţinută de părintele Marius Ciprian Pop, care a încântat auditoriul şi cu interpretarea unor pricesne.

Evenimentul, aflat la ce-a de a doua ediţie în Protopopiatul Luduş, a fost realizat în colaborare cu Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” Luduş.

Dorin Grama
Share