Întâlnire cu tinerii la Râciu, Protopopiatul Târgu -Mureș

31 Martie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi 30 martie, la Gimnaziul "Gheorghe Şincai" din comuna Râciu, Protopopiatul Târgu-Mureș, s-a desfășurat întâlnirea tinerilor elevi din localitate şi din parohiile învecinate.

Domnul profesor dr. Hadrian Conțiu din Tâgu-Mureş, invitat în cadrul acestei întâlniri, a dezvoltat într-o formă didactică plăcută, tema întâlnirii "Icoana - chip al iubirii Lui Dumnezeu" captând atenția celor prezenți, prezentând elevilor etimologia cuvântului icoană, care sunt deosebirile dintre icoane şi tablouri religioase și posibilitatea de a deveni fiecare dintre noi o "icoană" prin comportamentul nostru creștinesc, având ca model pe Mântuitorul și pe toți sfinții lui Dumnezeu. Deasemenea elevii au putut viziona un film interesant despre cum se realizează o icoană. Evenimentul a fost găzduit de Parohia Ortodoxă Râciu, păstorită de părintele Daniel Soțan şi Gimnaziul "Gheorghe Şincai"condus de domnul director Gheorghe Conțiu.

Aceasta a fost a patra activitate regională din Postul Mare, organizată de Grupul de inițiativă pentru tineri din Protopopiatul Târgu-Mureș, coordonat de părintele protopop Olimpiu Zăhan. Întâlnirile au strâns nenumărați tineri elevi, care au putut afla lucruri inedite despre icoane și iconari, legând noi prietenii şi rămânând cu amintiri frumoase.

Preot Horațiu SitaImaginea a fost ștearsă.
Share