Întâlnirea tinerilor ortodocși din municipiul Blaj

9 Aprilie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost organizată în data de 7 aprilie a.c. întâlnirea tinerilor ortodocși din municipiul Blaj. Această activitate cu tinerii intitulată ,,Cunoasterea Creatorului și a Creației Sale” a fost organizată de Grupul de inițiativă cu tinerii al Protopopiatului Ortodox Blaj. Evenimentul se află la a IV-a ediție și s-a desfășurat la Colegiul Național Inochentie Micu Clain din municipiul Blaj, de la ora 14.30. La această activitate au participat un număr de 120 de tineri de la școlile din municipiul Blaj și au fost asistați de un număr de 16 voluntari, preoți și cadre didactice. Întâlnirea a fost deschisă printr-o rugăciune, pe urmă s-au transmis elementele organizatorice, iar părintele Serafim Păruș, starețul mănăstirii Cergău Mic, a ținut o prelegere despre cunoașterea lui Dumnezeu prin curățirea inimii și purificarea de patimi.

Părintele Ovidiu Pop, protopop al protopopiatului Blaj a arătat că primul pas spre curățirea de păcate este curățirea trupului prin post însoțit de rugăciune și a transmis participanților invitația ca în săptămâna Mare, a pătimirilor Domnului Iisus Hristos cu toții să încerce să-și schimbe ritmul vieții după ritmul liturgic al Bisericii prin participarea la slujbele din ultima săptămână a Postului. Totodată a felicitat pe cei care s-au implicat și a urat bună-petrecere a timpului tuturor.

Întânirea a continuat în 9 săli de clasă unde au fost organizate concursuri de cultură generală pe bază de întrebări și răspunsuri și jocuri de socio-animație. La final un grup de tineri coordonați de PC preot Lucian Borșan a suținut un scurt program de muzică sacră, au fost diseminate ideile transmise prin cuvânt și joc și tinerii au gustat din dulciurile de post pregătite de organizatori.

Protopop,

Pr. Ovidiu PopImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share