Moment de bucurie pentru Societatea Femeilor Ortodoxe din Eparhia Alba Iuliei

25 Aprilie 2017
În săptămâna dinaintea Duminicii Mironosiţelor, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut o întâlnire de suflet cu membrele Societăţii Femeilor Ortodoxe din Eparhia noastră. De mai bine de trei ani de la înfiinţare, această asociaţie creştină a reuşit să realizeze numeroase proiecte culturale şi sociale cu un impact pozitiv în societate. Programul social al Societăţii a vizat ajutorarea vârstnicilor şi a copiilor cu situaţii materiale precare, sprijinirea elevilor cu performanţe la învăţătură, organizarea unor workshop-uri şi activităţi de recreere şi socializare în căminele de bătrâni şi în casele de tip familial. Acţiunile culturale au avut drept scop încurajarea şi promovarea lecturii prin lansări de carte, evocarea unor personalităţi feminine din istoria naţională prin mini-conferinţe tematice, susţinerea unor ateliere de pictură pe sticlă, de creaţie literară, lucru manual şi gastronomie. De asemenea, nu au lipsit din activitațile Societăţii acţiunile de ecologizare, de plantare de arbori şi de stimulare a tinerilor de a se apropia de valorile şi tradiţiile neamului românesc.

În debutul întâlnirii, doamna Maria Bolea, preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe, a ţinut un cuvânt de deschidere prin care a mulţumit distinselor doamne pentru implicarea de care au dat dovadă în nobila misiune pe care o întreprind în slujba lui Dumnezeu şi a semenilor. Totodată, a adus sincere gânduri de mulţumire şi recunoştinţă Părintelui nostru Arhiepiscop pentru grija şi atenţia deosebită pe care o acordă femeilor creştine care, cu râvnă şi cu perseverenţă, susţin activităţile acestei asociaţii. După aceste cuvinte frumoase, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a adresat membrelor Societăţii un impresionant cuvânt despre importanţa femeii şi a mamei creştine pentru viitorul Bisericii şi al neamului nostru.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinţia Sa a spus următoarele: „Femeia creştină, în general, şi mama creştină, în special, cu adevărat, au în lumea contemporană o misiune mare şi sfântă. Femeia creştină, prin evlavia ei şi prin sacrificiul ei pentru Dumnezeu şi pentru Biserică, este o mărturisitoare neînfricată a Evangheliei. Când îşi pune aptitudinile şi darurile sale specifice în slujba Domnului, ea poate presta un apostolat excelent în familie şi în societate.Poetul german Goethe striga în vremea sa: «Mai multă lumină!». Astăzi, noi ar trebui să strigăm: «Mai multe mame creştine adevărate!». Dacă numărul mamelor creştine autentice va creşte în fiecare zi, lumina Învierii lui Hristos va străluci tot mai mult, Sfânta Evanghelie va fi răspândită şi împlinită tot mai mult, iar viaţa morală a poporului creştin va prospera din ce în ce mai mult”.
Share