Pelerinaj al elevilor Colegiului Tehnic Târnăveni la Mănăstirea Recea

8 Mai 2017
Grupul de iniţiativă şi misiune pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Târnăveni, a organizat joi, 4 mai 2017, un pelerinaj la Mănastirea Recea având următoarea temă: „Părintele Ioan Iovan mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste’’.

La Mănăstirea Recea, grupul de 50 de elevi, din clasele a IX-a până la a XII-a, a fost prezent la Sfânta Liturghie. Loc de mare încărcătură duhovnicească, Mănăstirea Recea le-a generat emoţia trăirii Sfintei Liturghii, precum şi emoţiile închinării la sfinte moaşte.

După terminarea slujbei, pelerinii elevi, s-au bucurat de prezenţa Maicii Stareţe Cristina, care după ce i-a îmbrăţişat cu privirea si i-a încurajat să vină mai des la biserică pentru a-L întâlni şi a-L primi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a început să le vorbească despre părintele Ioan Iovan. După o scurtă biografie a părintelui Ioan Iovan, le-a vorbit tinerilor despre mărturisirea credinţei in Iisus Hristos în închisorile comuniste.

Elevii au înţeles că frumuseţea sentimentului iubirii fată de Iisus Hristos, în cazul părintelui, a avut o nobilă unitate de măsură: sacrificiul . Prin sacrificiu, părintele Ioan a realizat lucruri sfinte. Cuvintele părintelui Hierotheos Vlachos, „Omul transfigurat de harul lui Dumnezeu dobândeşte dragostea jertfelnică’’, se transpun în viață prin mărturisirea credinţei în Hristos în închisorile comuniste a părintelui Ioan Iovan.

Emoţionaţi după această prezentare făcută de Maica Stareţă Cristina, elevii s-au îndreptat în linişte spre mormântul părintelui, unde au aprins lumânări în semn de omagiu.

La Mănăstirea Recea, elevii au înţeles că astfel de oameni ca părintele Ioan Iovan, care a fost mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste, devin sfinţi, devin un model de iubire dumnezeiască.

Prof. Notar Maria Rodica
Share