Festivitate de absolvire la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

29 Mai 2017
Astăzi, 29 mai, 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a participat la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. După săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Ierarhul nostru a oficiat slujba de Te-Deum, la care au luat parte absolvenții din cele trei clase, părinții și invitații acestora și toți elevii acestei instituții de învățământ teologic preuniversitar.

După slujbă, Arhipăstorul Alba Iuliei a adresat tinerilor absolvenți un motivant cuvânt despre cum pot să Îl urmeze pe Hristos pe parcursul întregii lor vieți. Astfel, Înaltpreasfinția sa a spus următoarele: „Căutați să vă îmbogățiți spiritul prin citirea Sfintei Scripturi, lectură bună, excursii, pelerinaje și convorbiri cu oameni credincioși sau chiar cu elite din câmpul sacru al Bisericii sau din sfera profană a științei, culturii și artelor frumoase. Păstrați nealterat datul ontologic, adică chipul lui Dumnezeu din voi, cultivând excelențele morale sau virtuțile creștine, precum credința, iubirea, perseveranța, postul, rugăciunea, curăția, căci toate acestea vă conferă aura nobleței nemuritoare. Căutați adevărata frumusețe care este spirituală și aceasta o puteți dobândi cercetând biserica, acest laborator al Învierii unde este prezent Hristos și unde găsim salonul de frumusețe în taina spovedaniei și alifia înfrumusețării în Euharistie prin care ne îndumnezeim și ne asemănăm cu Hristos pe care profetul David îl numește cel mai frumos dintre fiii oamenilor”.

În continuare, a urmat premierea elevilor absolvenți ai celor trei specializări: Teologie pastorală, Filologie și Științe sociale, după care șefii de promoție au rostit discursurile festive, în care au mulțumit dascălilor lor, părinților și celor care le-au fost alături și i-au sprijinit în cei patru ani de studiu. În încheiere, elevii claselor a XI-a au primit cheia de la colegii lor mai mari, cărora le-au urat succes la examenele care îi așteaptă.
Share