Slujire arhierească la Catedrala Reîntregirii

4 Iunie 2017
Imaginea a fost ștearsă.De praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Cetatea Marii Uniri. În cadrul slujbei, la momentele rânduite, Ierarhul nostru l-a hirotonit diacon pe tânărul Bogdan Culici, iar pe diaconul Mihai Popa l-a hirotonit preot pe seama credincioșilor din parohia Poiana Aiudului, protopopiatul Aiud.

După săvârșirea Liturghiei, Arhipăstorul Alba Iuliei a oficiat Vecernia „plecării genunchilor”, la care au fost citite cele șapte rugăciuni speciale către Preasfânta Treime, amintind de cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, revărsate peste Sfinții Apostoli și peste Ucenici în ziua Cincizecimii.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul nostru a spus următoarele: „Iată ce minunat este pentru noi să aparținem Bisericii, acestui spațiu sacru al mântuirii, unde Duhul Sfânt lucrează în noi, iar noi putem să avem roadele și darurile Sale în intimitatea ființei noastre și în viața noastră. Înțelegem, deci, că Rusaliile nu s-au întâmplat numai acum două mii de ani în Ierusalim, ci ele se întâmplă și astăzi, pentru că Duhul Sfânt a coborât în istorie și rămâne cu noi în veac. El ne menține în adevăr, ne mângâie în necazuri și ne ține trează speranța în viitorul veșnic”.
Share