Festival de Muzică Sacră la Catedrala Reîntregirii

14 Iunie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Duminică, 18 iunie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, se va desfășura ediția a VI-a a Festivalului de Muzică Sacră, organizat în Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. În acest an vor participa la eveniment patru corale preoțești: Corul Reîntregirea al Protopopiatului Alba Iulia, Corul Laudates Dominum al Protopopiatului Târgu-Mureș, Corul Eufonia al Protopopiatului Blaj și Corul Ecclesia al Protopopiatului Reghin.

Începând cu anul 2011, la inițiativa Părintelui nostru Arhiepiscop Irineu, fiecare protoierie din cuprinsul Eparhiei noastre și-a format o corală alcătuită din clerici. Aceste formații corale participă la evenimentele religioase și culturale din cuprinsul protopopiatului și se implică în animarea vieții duhovnicești a comunităților creștine, prin sensibilizarea credincioșilor față de cântarea bisericească și față de valorile spiritualității noastre românești.

Cele patru coruri preoțești vor interpreta cântece religioase din repertoriul coral bisericesc. Credincioșii iubitori de muzică bisericească autentică sunt așteptați, duminică, după slujba Vecerniei, începând cu ora 19:00, să își umple sufletele de bucurie și pace, prin lauda pe care slujitorii Sfintelor Altare o vor aduce lui Dumnezeu, în această perioadă binecuvântată a Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.
Share