Întâlnire cu tinerii în Protopopiatul Alba Iulia

7 Iulie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Grupul de inițiativă pentru tineret din Protopopiatul Alba Iulia în colaborare cu Parohia Vâltori, au organizat o nouă seară de rugăciune cu tinerii și preoții din parohiile orașului Zlatna și din împrejurimi.

Paraclisul tinerilor reprezintă un demers al tinerilor voluntari care au avut inițiativa unor întâlniri sub cupola bisericii și sub îndrumarea părinților duhovnici, în fața icoanei Maicii Domnului, unde Paraclisul să devină o rugăciune rostită cu toată evlavia în comuniunea deplină a celor prezenți, fiecare tânăr aducându-și aportul prin citirea unui paragraf.

Astfel, cu bunăvoința credincioșilor din Vâltori și a Părintelui Mihai Slevaș, parohul bisericii cu hramul „Buna Vestire”, s-a desfășurat joi, 6 iulie 2017, de la orele 20:30, rânduiala Paraclisului Maicii Domnului, la care au participat peste 120 de tineri, preoți și credincioși. După slujba Paraclisului, a fost transmis un mesaj special către tineri de către medicul Ovidiu Țuhașu, angajat al Spitalului de Urgență din Alba Iulia, voluntar și militant activ Provita. Acesta, într-o confesiune publică, a subliniat momentul în care L-a descoperit pe Hristos în împrejurările vieții, prin încercări și satisfacții, impresionându-i până la lacrimi pe cei prezenți, dar și necesitatea apostolatului tinerilor în societatea în care trăim, având datoria baptismală de a-L mărturisi pe Hristos în orice loc și în orice împrejurare, chiar cu prețul vieții, așa cum au făcut-o martirii neamului românesc.

Deși elevii se află în vacanța de vară, au răspuns cu drag invitației de a ne ruga împreună cu evlavie, rugăciunea și tinerețea armonizându-se perfect, participanții încheind activitatea într-o notă optimistă și cu dorința de a se reîntâlni cât mai curând, pentru a crea o continuitate și de ce nu, un circuit al rugăciunii în cinstea Maicii Domnului. Evenimentul face parte din calendarul activităților cu tinerii din Protopopiatul Alba Iulia pentru anul 2017, acesta fiind declarat Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Protopop,

Pr. Teofil SlevașImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share