Seară duhovnicească la parohia Sânmiclăuş

16 Octombrie 2017
Duminică, 15 ocombrie a.c, când îi cinsitim pe Sfinţilor Părinţi de la sinodul 7 Ecumenic, în parohia Sânmiclăuş, din protopopiatul Blaj, la iniţiativa părintelui paroh Claudiu Moldovan a fost organizată o seară duhovnicească având ca temă ,,Martiriul şi Icoana ortodoxă”.

Evenimentul a constat în săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, urmată de prezentarea părintelui Ovidiu Pop, protopop al protopopiatului Blaj, a unui cuvânt despre viața sfintei Mucenițe Filofteea de la Curtea de Argeș și depre martiriu. Tânăra elevă a clasei a VIII-a Raluca Blaga, din parohia Sânmiclăuș, premiată cu premiul II la Olimpiada Școlară, faza județeană la disciplina religie, organizată în anul școlar 2016-2017, a prezentat un frumos referat despre icoana bizantină. În continuare părintele Lucian Feșteu, de la parohiia Biia, a realizat o proiecție de film documentar, în cadrul căreia au fost prezentate mai multe tipuri de icoană, temeiul cinstirii icoanelor, condițiile pe care trebuie să le respecte artiștii iconari în realizarea icoanei ortodoxe.

Această activitate se înscrie în șirul de activități propuse de Grupul de inițiativă pentru tineret al protopopiatului Blaj, în contextul în care Sfântul Sinod al B.O.R. a declarat anul 2017 ca ,,Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”.

Protopop, Pr. Ovidiu Pop
Share