Întâlnire cu tinerii la Sângeorgiu de Mureș

25 Mai 2018

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 reprezintă un eveniment major în Istoria României şi totodată realizarea unui deziderat al tuturor românilor şi în mod deosebit al celor din Ardeal. Biserica Ortodoxă Română a avut o contribuție mare la promovarea conștiinței identității şi unității spirituale a neamului românesc.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în „Anul omagial al unității de credință și neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din1918)”, Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Târgu Mureș, în colaborare cu parohii, școli şi autorități locale, au organizat întâlniri regionale şi la nivel de municipiu cu tinerii ortodocși din Band, Râciu, Sângeorgiu de Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Ungheni și parohiile afiliate acestor centre.
O astfel de întâlnire a avut loc, joi 24 mai a.c., la Sângeorgiu de Mureș, invitat fiind părintele Stefan Borodi, slujitor la Catedrala din municipiul Bistrița. Dorind să evidențieze jertfelniciaşi valoarea luptătorilor pentru unitatea neamului românesc, invitatul le-a prezentat tinerilor „Povestea iei”, o poveste reală și plină de învățături.
Gazdele întâlnirii au fost preoții Eugen Bărăian şi Gigel Roată, parohi în comuna Sângeorgiu de Mureș. Evenimentul s-a desfășurat în incinta noului lăcaș de închinare, ridicat în Parohia Ortodoxă Sângeorgiu de Mureș II.
La întâlnire au participat părintele protopop Olimpiu Zăhan, care a apreciat dragostea, dăruirea, implicarea organizatorilor şi a participanților la aceste activități şi domnul primar Sòfavi Szabolcs prezent la toate manifestările organizate de Biserică.
Aceste întâlniri regionale, vor fi reluate după vacanța de vară, când vor fi încununate de evenimentul organizat la Târgu Mureș, unde sunt așteptați tinerii din toate parohiile Protopopiatului.
preot Horațiu Sita

Share