„Cenaclul Lumină lină” a susținut un concert de excepție la Râpa de Jos

29 Mai 2018

Luni, 28 mai a.c., în a doua zi de Rusalii când este prăznuită Sfânta Treime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut loc în localitatea Râpa de Jos, comuna Vătava, județul Mureș, un eveniment de excepție care se înscrie în cadrul evenimentelor din Protopopiatul Reghin cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
În prezența membriilor cenaclului Lumină lină condus de părintele Cătălin Dumitrean toți cei prezenți la eveniment am avut senzația că în după-masa zilei de 28 mai centrul țării s-a mutat în Parohia Ortodoxă Râpa de Jos, păstorită de preotul Dacian Oprea organizatorul evenimentului cultural-patriotic.
Grupul vocal Ecclesia, al preoților protopopiatului Reghin, a deschis evenimentul prin interpretarea unor frumoase cântece religioase, urmate de cântecele patriotice interpretate de membrii cenaclului Lumină lină din Sibiu. Dintre cântecele care au înălțat sufletește auditoriul, a fost și cel al sibianului Sorin Popa, Cu căciulile pe frunte. De mare profunzime a fost și interpretarea cântecului Rugă pentru părinți, pe versurile poetului Adrian Păunescu.
Evenimentul a fost încununat de cel mai de seamă tribun al cântecului istoric din frumosul Ardeal, părintele Doru Gheaja, unul dintre componenții cenaclului Flacăra, a regretatului poet Adrian Păunescu. El a interpretat cântece patriotice naționale de mare vibrație pentru orice român, aducându-ne aminte de cântecul Așa-i românul, de cântecul Tu Ardeal scris împreună cu Adrian Pănescu, Hai să-ntindem hora mare cât și alte și alte cântece devenite peste timp cântece ale întregii națiuni.
Dintre personalitățile prezente la eveniment amintim pe Pr. Protopop Valentin Vârva, d-l primar al comunei Vătava, Zaharie Șular, d-na primar al municipiului Reghin, Maria Precup, d-l deputat Vasile Gliga, reprezentanți ai Consiliului Județean Mureș etc.


Pr. Cosmin Maftei

Share