100 de ani de la Marea Unire la Colegiul Național Unirea

31 Mai 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, miercuri 29 mai, la Colegiul Național Unirea din municipiul Târgu Mureș, s-a desfășurat întâlnirea cu tinerii din această lună. Invitați au fost preacuvioşii părinți Gheorghe şi David de la Mănăstirea ,,Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud. Tema întâlnirii a fost „În cine avem încredere”.
În deschidere, directorul unității de învățământ, doamna profesor Aurora Stănescu, a rostit un scurt discurs, subliniind importanta acestor întâlniri în perspectiva dezvoltării spirituale a tinerilor. Tema întâlnirii a fost dezbătută interactiv, unde tinerii timp de o oră, şi-au expus părerile, iar invitații, au realizat un clasament al priorităților în ceea ce privește încrederea. La final, părintele Iuliu Florea, în calitate de gazdă, a mulțumit invitaților şi participanților pentru reuşita acestei întâlniri.
Aceste activități sunt organizate de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Târgu Mureș, coordonat de părintele protopop Olimpiu Zăhan, şi au scopul de a trezi în inimile tinerilor spiritul național, creştin şi unitar al poporului român.

preot Horațiu Sita

Share