Vizită arhierească în Philadelphia (SUA)

28 Iunie 2018

La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nicolae, în perioada 26 iunie - 4 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii, cu prilejul organizării Congresului Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a SUA. Cu această ocazie, Ierarhul nostru realizează o serie de vizite cu caracter pastoral-misionar în mai multe locuri din cuprinsul țării, de care a fost legat sufletește în urma celor trei ani de studiu (1985-1988) petrecuți la Institutul Teologic Prezbiterian din Princeton (New Jersey – USA).
Miercuri, 27 iunie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, însoțit de către părintele arhidiacon Rafael Orzeiu, consilier economic al Eparhiei noastre, a poposit în orașul Philadelphia (Pennsylvania). Aici, Arhipăstorul nostru a fost întâmpinat de către părintele Timotei Avram, preot slujitor la biserica ortodoxă românească „Sfânta Treime” din acest mare oraș de pe coasta de est a Statelor Unite. Părintele Arhiepiscop Irineu a vizitat biserica parohială, care este cel mai vechi locaș de închinare din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Americii, având o vechime de peste 200 de ani. Comunitatea românilor din aceste locuri este păstorită de către părintele paroh Nicolai Buga și de către părintele Timotei Avram.
După aceste frumoase momente de bucurie petrecute în parohia „Sfânta Treime”, Chiriarhul nostru a vizitat Muzeul de Artă din Philadelphia, unde este expusă una dintre cele mai mari colecții artistice ale sculptorului român Constantin Brâncuși. Tot aici, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a admirat nenumărate obiecte de artă religioasă, picturi celebre, fotografii, armuri etc., adunate de pe teritoriul continentelor America, Europa, Asia și Africa.

Share