SEARĂ DE MISIUNE ȘI STATORNICIE ROMÂNEASCĂ CU TINERII DIN „ORAȘUL LUI AVRAM IANCU”

9 Iulie 2018
Duminică, 8 iulie a.c., la ceas de Vecernie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei, reprezentat prin părintele inspector Păunel Juchi, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Câmpeni, au organizat o seară de suflet în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Câmpeni Deal, unde slujesc preoții Laurențiu Cătană și Andrei Bâldea. În defășurarea evenimentului s-au implicat preoții din parohiile orașului, precum și profesorii de religie.
Manifestarea de suflet a început prin rostirea rugăciunilor de seară de către tinerii prezenți, după care a avut loc vizionarea filmului de scurt-metraj “The Bridge”, în cadrul căruia este prezentată drama unui tată pus în situaţia de a-şi salva fiul şi, astfel, să-i condamne pe cei din tren la o moarte sigură, sau a-i salva pe aceştia din urmă cu riscul de a-şi pierde fiul. În cele din urmă, optând pentru a doua variantă, el dă dovadă de un profund sacrificiu de sine, dar şi de iubire faţă de semenii săi. În contrast cu zbuciumul sufletesc al tatălui care şi-a pierdut fiul pare să fie atitudinea relaxată a pasagerilor din tren, care nu sunt conştienţi de faptul că puteau pieri dacă tatăl nu şi-ar fi sacrificat copilul ca să-i poată salva pe aceştia. Această inconştienţă poate fi pusă în analogie cu cea a creştinilor care nu conştientizează nici ei importanţa sacrificiului făcut de Hristos pe Golgota pentru mântuirea lor.
După vizionarea filmului a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe marginea acestuia, dar și cu referire la unele probleme și frământări existențiale din viaţa tinerilor sau anumite provocări la care aceștia sunt expuși, fiind moderată de către părintele diacon Răzvan Brudiu, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Acesta i-a îndemnat pe tineri să lucreze cu fidelitate și dăruire în misiunea Bisericii și să contracareze avalanșa ideologică actuală printr-o viață curată și dedicată lui Hristos.
Claudiu-Daniel Popa

Share