Taberele de vară din Eparhia Alba Iuliei

În perioada 2 iulie - 7 septembrie, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei organizează tabere de vară pentru copii și tineri.

În perioada 2 iulie - 7 septembrie, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei organizează tabere de vară pentru copii și tineri. Cu o tradiție de câțiva ani, taberele de vară ale Arhiepiscopiei reprezintă o șansă extraordinară pentru cei ce doresc să aibă parte de experiențe unice într-un cadru natural, alături de oameni pregătiți special spre a anima această experiență.
Timp de 6 zile, taberiștii au parte de un program special alcătuit, pentru a oferi cea mai frumoasă trăire, prin îmbinarea armonioasă a profunzimii formării cu distracția participării. Programul taberei oferă 3 mese pe zi, rugăciune de dimineață și rugăciune de seară, Sfânta Liturghie, ateliere de cunoaștere și dezvoltare personală, teatru și mimă, drumeții, vânătoare de comori precum și multe alte activități cu scop spiritual și educativ-formativ.
Fiecare tabără se desfășoară într-o locație special amenajată, iar pentru a oferi o experiență unicată, cei ce doresc să participe, au 6 variante de alegere din județele Alba și Mureș, fiecare locație având specificul ei propriu, după cum urmează: Cetea, Mănăstirea Rimetea, Vadu Moților, Sărmașu, Lăpușna, Criș.
Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, fiecare tabără are în componență 2 animatori special pregătiți și un preot care se ocupă de partea spirituală a taberei. Aceștia fac echipă pentru a realiza cea mai tare provocare a verii pentru cei ce participă în taberele Arhiepiscopiei.
Aflate la jumătatea desfășurării, taberele de vară s-au arătat a fi foarte bineprimite de către cei ce au participat, iar feedback-ul se arată a fi unul dintre cele mai bune. Atât partea de program cât și partea de administrație au fost atât de bine puse la punct, încât participanții au anunțat că se vor întoarce și în anul următor. Animatorii și preoții au fost și ei încântați și doresc să repete această trăire unică, ce i-a responsabilizat și le-a arătat frumusețea împărtășirii personale spre ceilalți.
În câteva cuvinte, o tabără de tineret este „o incursiune în adâncul sufletului pentru a scoate la lumină bucuria desăvârșirii personale prin comuniunea cu restul taberiștilor”.
Slevaș Teofil Mihail
Coordonator animatori
Share