Tabără la Centrul de Tineret Criş, protopopiatul Sighişoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, s-a înfiinţat „Centrul de Tineret”, tabăra de copii din Parohia Criş, judeţul Mureş. Centrul este rezultatul unui fericit parteneriat existent între toate parohiile protopopiatului Sighişoara, care au contribuit material la susţinerea şi cristalizarea acestei lucrări dedicate tinerilor.

În tabăra de la Criş, în perioada 23-28 iulie 2018 a fost prezent un grup de 25 de copilaşi care s-au bucurat de condiţiile deosebite oferite de organizatori. Activitatea a fost îndeaproape condusă de inimosul părinte paroh Culici Bogdan. Programul deosebit de bogat, alcătuit din diverse activităţi socio-educative şi religioase a oferit clipe de neuitat copiilor participanţi. În zilele însorite s-au făcut drumeţii pe dealuri şi prin pădure, plimbare cu căruţele, fiind fascinaţi de peisajele naturale din zona Crişului şi a Stejăreniului, vizitarea castelului Bethlen şi Casei de tip Familial „Sf. Nicolae” Criş. Una din zile a fost dedicată şi vizitării frumoasei cetăţi medievale a Sighişoarei, „perlă a Târnavelor”. Însoţiţi de toboşarul cetăţii, au vizitat muzeul de istorie, turnurile breslelor, sala armelor şi au făcut un tur al oraşului cu trenuleţul.

La loc de cinste s-a aflat şi activitatea spirituală a copiilor care au participat la rugăciunile zilei şi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Ultima seara a taberei s-a incheiat maiestuos cu un foc de tabără, în jurul căruia copiii au cântat si au jucat diferite jocuri.

Cu suflete pline de bucurie şi mulţumire, copiii s-au intors la casele lor, purtând cu ei amintiri frumoase şi un profund sentiment de nostalgie.... părere de rău că s-a terminat şi dorinţa arzândă de reîntoarcere pe aceste frumoase meleaguri ale parohiei Criş.

Preot Ovidiu Dan

Share