Referendumul pentru definirea căsătoriei se va organiza în 6 şi 7 octombrie

19 Septembrie 2018

Referendumul pentru definirea căsătoriei se va organiza în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat, marţi, premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern (potrivit Agerpres). La acest referendum românii îşi vor putea exprima dreptul la vot cu privire la propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Demersurile privind modificarea Constituției în ceea ce privește limpezirea noțiunii de căsătorie au fost iniţiate de Coaliţia pentru Familie. Aceasta reprezintă este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei. Biserica Ortodoxă Română susţine în mod natural demersul Coaliției pentru Familie.

În comunicatul de presă emis în 12 septembrie 2018, Coaliţia pentru Familie şi Platforma Împreună subliniază faptul că referendumul „nu este al niciunui partid, al niciunui lider politic”, ci „este al tuturor acelora care vor veni la vot pentru apărarea copiilor lor, pentru ca viața lor să fie scutită de minciuna ideologică a revoluției sexuale, de minciuna acelora care vor să ne reeduce pe toți, părinți și copii”.

Cele două organizaţii civice au mulţumit „senatorilor care au votat pentru ca poporul român să-și poată exercita suveranitatea prin referendum”, şi au anunţat că „vor continua implicarea până la Referendum, îndeplinind mandatul conferit de cele 3 milioane de români semnatari ai inițiativei cetățenești”.

Share