Ședință de lucru cu părinții protopopi din Eparhia Alba Iuliei

26 Septembrie 2018

Miercuri, 26 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a prezidat ședința semestrială de lucru cu părinții protopopi din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de conferințe a Căminului bisericesc Peregrinus din incinta Schitului „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia.

După cuvântul de deschidere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, părinții consilieri eparhiali au prezentat câteva aspecte curente de ordin administrativ-bisericesc, economic, cultural-misionar și social-filantropic în vederea optimizării organizării vieții bisericești din Eparhia Alba Iuliei.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a înscris și Referendumul pentru modificarea art. 48, alin. 1 din Constituția României privind definirea familiei ca fiind întemeiată pe „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Astfel, la îndemnul Chiriarhului nostru, cei zece părinți protopopi din județele Alba și Mureș vor sprijini categoric demersurile reprezentanților Coaliției pentru Familie în vederea mobilizării credincioșilor pentru a merge la vot.

Părintele Arhiepiscop Irineu le-a transmis, pe această cale, tuturor preoților Eparhiei să-i îndemne pe credincioșii din comunitățile pe care aceștia le păstoresc să voteze „Da” la Referendumul din 6 și 7 octombrie, pentru a susține familia naturală, formată din bărbat și femeie.

Share