Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la Adunarea Națională Bisericească, desfășurată la Patriarhia Română

1 Octombrie 2018

Sâmbătă, 29 septembrie a.c., s-a desfășurat, la Palatul Patriariei, ședința de constituire a Adunării Naționale Bisericești (ANB). Lucrările întrunirii au fost prezidate de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care, în deschiderea lucrărilor, a afirmat faptul că se constituie „o Adunare Națională Bisericească nouă în An Centenar” cu o responsabilitate deosebită în viața Bisericii.

Ierarhul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu, a luat parte, dimpreună cu membrii ANB din Eparhia noastră, la lucrările derulate la Palatul Patriarhiei, prilej cu care a fost lansat un apel către toţi cetăţenii ortodocși români pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie 2018, în scopul afirmării, apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu. După alegerea și validarea mandatelor pentru perioada 2018-2022, membrii ANB s-au întrunit în ședință pentru a alege Comisiile de lucru permanente și membrii Consiliului Național Bisericesc. La finalul ședinței, Patriarhul României a citit Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018: „Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!”.

Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale. ANB este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecarei eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de Adunările Eparhiale, pe termen de patru ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

De asemenea, duminică, 30 septembrie a.c., Preafericitul Părinte Daniel a oficiat, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala Patriarhală, în soborul de Arhierei aflându-se și Chiriarhul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu. Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba de Te-Deum, oficiată începând cu ora 12.00, în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, poporului român şi Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în cei unsprezece ani de slujire patriarhală.


Foto credit: basilica.ro
Share