Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Târgu-Mureș, desfășurată la Colegiul „Traian Săvulescu” din municipiu

19 Octombrie 2018

Manifestările dedicate Anului Centenar s-au reluat în Protopopiatul Târgu-Mureș odată cu începutul noului an școlar. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, şi cu susținerea părintelui protopop Olimpiu Zăhan, joi, 18 octombrie a.c., a avut loc, la Colegiul „Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, întâlnirea cu tinerii ortodocşi din municipiu. Tema „100 de ani de Unire şi dăinuire şi frumusețea tinereții şi a vieții” au fost prezentate de părintele Nicolae Luduşan, slujitor la biserica din cartierul Dâmbu Pietros.
Pornind de la cuvintele Sfintei Scripturi și de la dorința tinerilor de a fi independenți, părintele le-a demonstrat faptul că adevarata libertate constă în dependența de Dumnezeu. „Tinerii se hrănesc din seva divină precum florile, care odată hrănite, înfloresc, răspândind miresme şi culoare. Tinerețea poate fi trăită frumos”, a concluzionat părintele. Referitor la procesul de unire a Principatelor Române, s-a făcut o analogie la eforturile patriarhilor Vechiului Testament de a uni poporul ales. De asemenea, s-a remarcat faptul că, alături de poporul român, dornic de unitate şi libertate, au fost înalții ierarhi şi preoții Bisericii Ortodoxe Străbune.

Această întâlnire a fost organizată de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Târgu-Mureș, în colaborare cu inimoasele gazde de la Colegiul „Traian Săvulescu”, coordonate de domnul Viorel Socol, Director adjunct, precum și de doamna Diana Matei şi doamna Lăcrămioara Tobias.

Pr. Horațiu Sita

Share