O „săptămână altfel” pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud

30 Octombrie 2018

„Săptămâna altfel” a constituit un prilej de colaborare între parohia ortodoxă Aiud IV, reprezentată de preoţii Teofil Sas şi Ioan Rusan, şi Şcoala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, reprezentată de doamna prof. Camelia Cristina Constantin, directorul instituției, și doamna prof. Ştefania Liana Ciortea, director adjunct. Săptămâna a debutat printr-o activitate a elevilor din cadrul claselor primare, tinerii învățăcei vizitând biserica parohială, îndrumați fiind de doamna Raluca Pleșa, profesor de Religie.

Sub egida „Prietenul Tainic”, copiilor li s-a vorbit despre Dumnezeu, Care veghează mereu asupra lor. În continuare, în cadrul „săptămânii altfel” s-a derulat o activitate filantropică, în care copiii au vizitat persoane vârstnice din cuprinsul parohiei, aflate într-o situație materială precară. Pe această cale, adresăm cuvenitele mulțumiri părinților pentru mărinimia gestului lor, precum și pentru exemplul bun pe care l-au oferit copiilor.

Miercuri, 24 octombrie, elevii din ciclul gimnazial au vizitat Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci” din Aiud, prilej cu care părintele le-a vorbit tinerilor învățăcei despre particularităţile acestui așezământ monastic, ce reprezintă o mărturie a credinţei şi a jertfei pentru Hristos a celor închişi în temniţele comuniste. „Săptămâna altfel” s-a încheiat vineri, 26 octombrie, zi în care elevii au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în biserica parohială, ce poartă hramul „Acoperământul Maicii Domnului”. Scopul acestei săptămâni a fost de a implica activ elevii în acțiunile concrete ale Bisericii, precum și de a le insufla valorile moral-creștine ale credinței ortodoxe.

Pr. Ioan Rusan

Share