Centenarul Marii Uniri, evocat în parohia Valea Izvoarelor, protopopiatul Târgu-Mureș

5 Noiembrie 2018

Duminică, 4 noiembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-au desfășurat, în parohia ortodoxă Valea Izvoarelor, protopopiatul Târgu-Mureș, mai multe evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, urmând ca bucuria zilei să fie încununată printr-un concert de pricesne, susținut de către doamnele Maria Moldovan și Mărioara Precup Stoica, dimpreună cu artiștii Alexandra Togănel, Denisa Gliga și Emil Moldovan.

La finalul recitalului, elevii claselor V-XII din cuprinsul parohiei care au obținut, pe parcursul anului, rezultate deosebite la învățătură, au primit, în semn de apreciere, diplome de merit, precum și volumul „Noul Testament cu Psalmii”. De asemenea, au fost evidențiate personalitățile din cadrul comunității, oferindu-li-se, în semn de prețuire, diplome de excelență. În continuare, soborul de preoți a oficiat slujba de sfințire a unei troițe, înălțată în semn de recunoștință pentru toți martirii neamului românesc de pe aceste meleaguri. A doua parte a evenimentelor s-a derulat la Căminul cultural din localitate, unde credincioșii au participat la un program artistic susținut de interpreți de muzică populară.

De asemenea, la sărbătoarea comunității din parohia Valea Izvoarelor au luat parte numeroși reprezentanți ai instituțiilor de învățământ sau din cadrul administrației publice locale sau județene. Dintre numeroșii invitați amintim pe domnul Istvan Simon, Primarul comunei Sânpaul, care a sprijinit intens organizarea evenimentului, pe domnul Alexandru Câmpeanu, Vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, pe domnul Elod Kedei, Consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Mureș și director al Școlii Gimnaziale din Valea Izvoarelor, și pe domnul Alin Danciu, directorul Școlii Gimnaziale din Sâncraiu de Mureș, fiu al satului. La finalul manifestării, părintele paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea evenimentului de față, dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.


Pr. Vasile Valentin Gherman


Share