Festivitatea de încheiere a cursurilor pentru cântăreți bisericești, la Alba Iulia

17 Noiembrie 2018

Sâmbătă, 17 noiembrie a.c., a avut loc, începând cu ora 12.00, în municipiul Alba Iulia, festivitatea de încheiere a cursurilor de asimilare pentru cântăreți bisericești, organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în județul Alba. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din orașul Marii Uniri, locul unde s-a desfășurat evenimentul de față.

În deschiderea ceremoniei, părintele Oliviu Botoi, Consilier cultural în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, a vorbit despre structura organizatorică a cursurilor, precum și despre modalitatea de examinare. În continuare, Părintele Arhiepiscop Irineu a acordat fiecărui cursant un certificat de absolvire, după care le-a adresat tuturor un cuvânt duhovnicesc în care a subliniat importanța misiunii și a slujirii cântăreților bisericești pentru dinamica vieții parohiale. De asemenea, Ierarhul nostru le-a oferit absolvenților sfaturi practice pentru a presta un apostolat rodnic în sânul Bisericii strămoșești.

Cursurile de asimilare pentru cântăreți bisericești s-au desfășurat pe parcursul a 16 săptămâni, în perioada aprilie-noiembrie 2018, timp în care participanții s-au perfecționat pe trei discipline: Muzică bisericească, Tipic bisericesc și Catehism ortodox. Din comisia de examinare a cursanților au făcut parte părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, pentru disciplina Muzică bisericească, părintele prof. dr. Florin Botezan, pentru disciplina Tipic bisericesc și părintele prof. dr. Claudiu Chiorean, pentru disciplina Catehism ortodox.


Share