Membrii Guvernului României, în vizită la Catedrala Reîntregirii

29 Noiembrie 2018

Joi, 29 noiembrie a.c., membrii Guvernului României s-au aflat în vizită la Alba Iulia, în Cetatea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a întâlnit, începând cu ora 10.00, la Catedrala Reîntregirii, cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, și cu miniștrii din cadrul Cabinetului actualului Guvern. În cuvântul adresat distinșilor oaspeți, Ierarhul nostru a subliniat importanța istorică a orașului Alba Iulia, vechea Cetate a Bălgradului, unde, în urmă cu un secol, s-a împlinit marele vis al lui Mihai Viteazul: unirea tuturor românilor într-un singur și nedespărțit stat românesc.

În semn de apreciere pentru bogata activitate pusă în slujba Bisericii strămoșești și a Patriei noastre, prin promovarea identității etnice și a unității spirituale și naționale a românilor, Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu, le-a oferit membrilor Guvernului României Ordinul „Donum Sacrum Unitatis”. De asemenea, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, i-a dăruit Arhipăstorului nostru, în chip simbolic, un stilou și un document aniversar conținând Rezoluțiunea de la Alba Iulia, adresând, totodată, alese mulțumiri pentru modul în care membrii Cabinetului au fost primiți la Catedrala Încoronării din orașul Marii Uniri.

În continuare, premierul României, doamna Viorica Dăncilă, a depus o coroană de flori la Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. De asemenea, la primele ore ale dimineții, membrii Guvernului României au vizitat Monumentul Unirii, care va fi inaugurat, sâmbătă, 1 Decembrie, de Ziua Națională, când vom sărbători 100 de ani de la făurirea României întregite. Vizita la Alba Iulia s-a încheiat printr-o ședință solemnă de Guvern, desfășurată, începând cu ora 11.00, la Sala Unirii.


Share