Părintele Arhiepiscop Irineu a slujit la Catedrala Reîntregirii

30 Noiembrie 2018

Vineri, 30 noiembrie a.c., când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Marii Uniri. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în Catedrala arhiepiscopală.

Adresându-se numeroșilor credincioși, Întâistătătorul Eparhiei noastre a reliefat viața Sfântului Apostol Andrei, al cărui mesaj apostolic, implantat pe pământul nostru străbun, a rodit din generație în generație. Evidențiind simultaneitatea creștinismului românesc cu etnogeneza poporului nostru, Arhipăstorul Alba Iuliei a spus: „Conștienți că suntem un popor nobil, născut creștin, când ne-am format prin simbioza dintre daci și romani, și că avem o Biserică apostolică cum nu toate popoarele lumii o au, să ne străduim a-L pune pe Hristos Cel răstignit și Înviat în centrul vieții noastre personale și naționale și așa vom avea parte de prosperitate și de biruință în toate demersurile și acțiunile noastre. Avându-L pe Hristos la cârma vieții personale și naționale, noi vom reuși să păstrăm și să sporim, în toată autenticitate ei, moștenirea primită la 1 Decembrie 1918”.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat, în Piața Tricolorului, la Ceremonia militară de depunere de coroane și jerbe de flori la statuile Regelui Ferdinant I și a Reginei Maria. În continuare, începând cu ora 12.15, Ierarhul nostru a binecuvântat drapelul național arborat pe catargul din Piața Tricolorului.


Share