Liturghie arhierească la Catedrala Reîntregirii, cu prilejul Centenarului Marii Uniri

1 Decembrie 2018

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, zi în care întreaga suflare românească sărbătorește împlinirea a 100 de ani de la făurirea României Mari, programul liturgic al Catedralei Reîntregirii din orașul Marii Uniri a fost unul deosebit. Astfel, cu prilejul Centenarului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată, începând cu ora 7.00, de un sobor de 21 de arhierei, condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

În cadrul Sfintei Liturghii, săvârșită în prezența a mii de credincioși veniți din toate colțurile țării, dar și din afara granițelor, Ierarhul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu, a rostit o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului român pe parcursul celor 100 de ani de la realizarea unității național-statale a tuturor românilor. În continuare, Părintele Mitropolit Laurențiu a rostit, la momentul rânduit, o ectenie pentru toți eroii și martirii neamului nostru adormiți Întru Domnul, jertfiți pentru libertatea și înfăptuirea unității poporului român dreptcredincios.

De asemenea, cu ocazia acestui moment solemn, răspunsurile la Dumnezeiasca Liturghie au fost oferite, alternativ, de către Grupul psaltic Anastasios, format din medici și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, și de către Corul „Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, format din 100 de elevi, militari și jandarmi.


Share