Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat slujba de sfințire a Monumentului Unirii

1 Decembrie 2018

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, dată la care sărbătorim împlinirea unui secol de la înfăptuirea dezideratului de veacuri al tuturor românilor, realizarea României întregite, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat, începând cu ora 12.30, slujba de sfințire a Monumentului Unirii, situat în Parcul Unirii. Alături de Întâistătătorul Bisericii noastre s-a aflat Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi a toată Palestina, precum și numeroși ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Monumentul Unirii, situat în Parcul Unirii din municipiul Alba Iulia, constituie un edificiu-simbol al unității naționale și spirituale a tuturor românilor, ridicat cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la făurirea României Mari. Edificiul are o înălțime de 20 metri, fiind format din patru cruci de piatră unite în partea superioară simbolizând unificarea celor patru provincii românești, eveniment petrecut în urmă cu un secol la Alba Iulia.

De asemenea, începând cu ora 12.00, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent, dimpreună cu Părintele Arhiepiscop Irineu și cu numeroși ierarhi, la parada portului popular și la reconstituirea istorică a Marii Adunări Naționale, manifestări desfășurate în Piața Tricolor. La finalul vizitei oficiate la Alba Iulia cu ocazia manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, Întâistătătorii celor două Biserici Ortodoxe surori au luat parte, începând cu ora 15.00, la inaugurarea Podului Unirii și a Monumentului Unirii, în prezența domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, precum și la ceremonia defilării trupelor și tehnicii militare, desfășurată pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” din orașul Marii Uniri.


Share