Acțiune pastoral-misionară, în parohia Senereuș, protopopiatul Sighișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 16 decembrie a.c., părintele lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, titularul catedrei de Istoria Bisericească Universală din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Senereuș, protopopiatul Sighișoara. Preacucernicia sa a fost însoțit, cu prilejul desfășurării unei acțiuni pastoral-misionare în cadrul comunității credincioșilor din localitate, de un grup de studenți teologi care au oferit, dimpreună cu membrii corului parohial, răspunsurile la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Rostind o meditație duhovnicească, părintele Ovidiu Panaite a evidențiat importanța Sfintei Euharistii în viața credincioșilor, iubirea Lui Dumnezeu față de om, precum și datoria omului de a se apropia de Dumnezeu. De asemenea, părintele a apreciat râvna părintelui paroh și a dreptslăvitorilor creștini pentru buna rânduială din cadrul comunității de credincioși, îndemnându-i, totodată, să participe activ și periodic la sfintele slujbe, în special la Dumnezeiasca Liturghie.

La final, părintele Ștefan-Gabriel Caraș, parohul comunității credincioșilor de aici, i-a mulțumit părintelui Ovidiu Panaite pentru cuvântul de învățătură adresat, dăruindu-i, în semn de prețuire, ultimul număr al revistei de cultură „ASTRA Târnavelor”, volum dedicat parohiilor din comuna Bălăușeri, care a fost lansat în acest an, la data de 8 noiembrie, în parohia Senereuș.

Pr. Ștefan-Gabriel Caraș

Share