Concert de colinde și cântece patriotice, în localitatea Mihalț

29 Decembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut loc, joi, 27 decembrie a.c., în localitatea Mihalț, un concert de colinde și cântece patriotice, desfășurat cu prilejul slăvitului Praznic al Nașterii Domnului și al Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Evenimentul s-a desfășurat la Căminul cultural din localitate, fiind organizat de către parohiile Mihalț I, Mihalț II, Obreja și Cistei, de pe cuprinsul protopopiatului Blaj, în colaborare cu Școala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalț și cu sprijinul Primăriei comunei Mihalț.

Manifestarea de față a debutat cu recitalul susținut de Corul „Eufonia” al preoților din Protopopiatul Ortodox Blaj, coordonat de părintele Mihai Bedelean, ai cărui membri au transmis, cu emoție și evlavie sfântă, vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului. De asemenea, numeroși copii ai Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” din Mihalț, îndrumați de către doamna prof. Anca Știop, au reamintit celor prezenți, prin frumoasele colinde și cântece intonate, faptul că Pruncul Sfânt se sălășluiește în fiecare an în sufletele noastre.

În continuare, membrii Cenaclului „Lumină lină” din Sibiu au oferit numeroșilor credincioși prezenți, prin intermediul cântecelor patriotice interpretate, veritabile clipe de bucurie. Cu acest prilej, părintele Cătălin Dumitrean, coordonatorul Cenaclului „Lumină lină”, a afirmat faptul că scopul activității membrilor ansamblului este de a aduce „lacrimile Maicii Domnului” în inimile oamenilor” și de a purta „dorurile românilor spre cer”. Tot în cadrul acestui eveniment, părintele Doru Gheaja a interpretat, ca invitat de onoare, spre bucuria celor prezenți, numeroase cântece patriotice, în amintirea și comemorarea înaintașilor noștri. Evenimentul a fost încununat de membrii Ansamblului folcloric „Banul Mihalcea” al Căminului cultural din Mihalţ, care au prezentat o serie de dansuri populare specifice zonei.

Pr. Adrian Popârlan


Share