Liturghie arhierească la Catedrala Reîntregirii

20 Ianuarie 2019

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Cetatea Marii Uniri. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. Adresându-se numeroșilor credincioși, Întâistătătorul Eparhiei noastre a evidențiat faptul că vindecările minunate ale Mântuitorului au adeverit limpede faptul că toate cuvintele Sale sunt adevărate, iubirea Lui nemărginită față de oameni aducând tuturor tămăduire fizică și spirituală.

În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Iisus Hristos este Domnul istoriei, Care este cu noi în permanență ca să ne vindece de lepra păcatelor, să ne elibereze de influențele demonilor și să ne scape de catastrofele naturale. Dacă Îl acceptăm în viețile noastre, puterea Sa formidabilă va deveni lucrătoare în noi. Atunci, vom putea spune cu Psalmistul David: «Domnul este ajutorul meu și apărătorul meu, în El a nădăjduit inima mea și El mă va ajuta». Așa este, pentru că Însuși Iisus a zis: «Pe cel ce vine la Mine, Eu nu-l voi scoate afară». Bucuroși de această promisiune divină, să cădem în fața dulcelui Mântuitor asemenea acelui samarinean recunoscător din Evanghelia de astăzi și, închinându-ne Lui, să-I zicem în glasul Apocalipsei: «Vrednic ești, Doamne, să primești cinstea și slava și binecuvântarea»”.

După celebrarea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Ioana, fiica părintelui arhidiacon Ionel Târnăvean. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt duhovnicesc în care a reliefat semnificația teologică și duhovnicească a Tainei Sfântului Botez. De asemenea, prunca nou-botezată a primit din partea Arhipăstorului nostru o icoană.


Share