Vernisajul primei expoziții a secției de Artă Sacră, la Museikon

31 Ianuarie 2019

Miercuri, 30 ianuarie a.c., la Muzeul icoanei și al cărții vechi din Alba Iulia, Museikon, a avut loc prima expoziție temporară a secției de Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, intitulată sugestiv „Mozaikon”. În cadrul prezentării, au fost expuse 15 lucrări de mozaic, pictură pe pânză și aplicații la cursul de istoria artei, realizate de către studenții anului I din cadrul secției de Artă Sacră.

Cu ocazia acestui eveniment deosebit pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent, miercuri, 30 ianuarie, începând cu ora 13.00, la Muzeul icoanei și al cărții vechi, Museikon. Ierarhul nostru a admirat, cu acest prilej, lucrările expuse, adresând felicitări studenților și profesorilor din cadrul secției de Artă Sacră pentru deosebitele opere de artă pe care le-au realizat.

De asemenea, tot în această zi, începând cu ora 16.00, a avut loc vernisajul expoziției temporare a secției de Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La eveniment au luat parte numeroși oaspeți și invitați, precum și iubitori ai artei bizantine. De asemenea, s-au aflat de față coordonatorii expoziției, respectiv domnul Sorin Albu, doamna Ioana Popa (profesori în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca) și doamna Ana Dumitran (muzeograf în cadrul Muzeului icoanei și al cărții vechi din Alba Iulia, Museikon).

În discursurile lor, domnul Sorin Albu și doamna Ana Dumitran au prezentat etapele care au stat la baza înființării secției de Artă Sacră, precum și obiectivele pe care profesorii și studenții din cadrul acesteia și le propun în viitor. De asemenea, dintre cei care au luat cuvântul amintim pe părintele Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care a adresat alese mulțumiri și felicitări tuturor colaboratorilor, cadrelor didactice și studenților pentru activitatea desfășurată.


Share