Momente de bucurie pentru credincioșii parohiei Sighișoara VII

Sâmbătă, 15 iunie 2019, în ajunul Praznicului Cincizecimii, comunitate credincioșilor dreptslăvitori din parohia Sighișoara VII a îmbrăcat haine de sărbătoare. Astfel, în această zi, a fost oficiată slujba de binecuvântare a bisericii parohiale cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului” de către un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele Ovidiu Dan, protopop al Sighișoarei, părintele Onoriu Dafin (sub a cărui păstorire a fost edificat locașul de cult), părintele Mircea Fusaru și părintele Ioan Claudiu Tofan (păstorii credincioșilor de aici).

În ziua Praznicului Rusaliilor, când s-a oficiat prima Sfântă Liturghie, bucuria a fost sporită de prezența părintelui prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, care a poposit în mijlocul comunității noastre. În cuvinte frumoase, părintele ne-a îndrumat pe toți să păstrăm vie unitatea parohiei în Duhul Sfânt.

Parohia Ortodoxă Sighișoara VII a luat naștere în anul 1999, iar în anul 2003 au început lucrările de edificare a noii biserici. Ca stil arhitectural, locașul a fost proiectat în stil românesc muntenesc tradițional, cu unele decorațiuni în stil brâncovenesc, care îmbogățesc fațada bisericii. În ziua de 25 iunie 2013, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a săvârșit rugăciunea de binecuvântare a demisolului unde s-au oficiat sfintele slujbe până în prezent. La împlinirea a 20 de ani de la înființarea acestei parohii, împreună, preoți și credincioși, aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă, rugându-L să ne îndrume pașii spre împlinirea dezideratului de a ajunge la încununarea lucrărilor în slujba târnosirii bisericii noastre.

Pr. Tofan Ioan Claudiu

Share