Un nou turneu peste hotare al Corului de copii „Theotokos” din Alba Iulia

6 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sâmbătă, 7 decembrie a.c., Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, coordonat de părintele Nicolae-Călin Bulac, va începe un nou turneu peste hotarele țării. De data aceasta, micii artiști vor călători spre Laponia, unde, la Cercul polar de nord, vor petrece câteva zile în localitatea finlandeză Rovaniemi.

Cu prilejul acestei călătorii, copii din Corul „Theotokos” vor susține câteva concerte de colinde și cântece de Crăciun în Polonia, Estonia, Finlanda, Cehia, Austria și Slovacia. Turneul Corului este cofinanțat de către Ministerul Culturii, iar la organizarea concertelor își aduc aportul Ambasadele României din Finlanda și Estonia, precum și Ambasada Austriei la Helsinki.

În Tallinn, capitala Estoniei, membrii Corului ”Theotokos” vor fi oaspeți ai Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Estoniei, Înaltpreasfințitul Părinte Stephanos, Mitropolit primat al Tallinnului şi a toată Estonia, și vor susține un concert în Catedrala „Schimbarea la Față” din Tallinn. În Finlanda, copiii vor concerta în Catedrala ortodoxă „Uspenski” din Helsinki, la eveniment fiind așteptat și Primatul Bisericii Ortodoxe Finlandeze, Înaltpreasfințitul Părinte Leo, Arhiepiscop de Helsinki şi a toată Finlanda.

Turneul de colinde al Corului „Theotokos” va continua pe scenele din Târgurile de Crăciun din Varșovia, Praga, Viena și Bratislava, urmând ca înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, membrii Corului să se întoarcă acasă, unde, duminică, 22 decembrie, vor susține tradiționalul concert de Crăciun la biserica parohiei „Maieri I” din Alba Iulia, începând cu ora 17.30.

Corul de copii „Theotokos” are o activitate neîntreruptă de 32 de ani, timp în care a realizat 23 de turnee în 36 de țări din Europa, America, Australia și Asia. În prezent, Corul este format din peste 100 de copii și tineri de la școli și licee din Alba Iulia și localități învecinate, repetițiile periodice desfășurându-se în fiecare zi de sâmbătă, în biserica parohiei „Maieri I” din Alba Iulia.

Pr. Nicolae-Călin Bulac


Share