Vizite pastorale în municipiul Sighişoara

Vineri, 14 februarie a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Auxentie, Maron și Avraam, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite pastorale în municipiul Sighișoara. Însoțit de către părintele protopop Ovidiu Dan, Întâistătătorul Eparhiei noastre a poposit în cadrul a trei comunități parohiale din Sighișoara, prilej cu care a vizitat șantierele de lucru ale bisericilor unde se desfășoară ample lucrări de construcție.

În prima parte a vizitelor efectuate, Arhipăstorul nostru a fost prezent la biserica „Sfânta Treime” din municipiu, unde slujește părintele Petru Bleahu, preot al parohiei Sighișoara I, și părintele Mircea Ceușan, preot al parohiei Sighișoara II. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a poposit în parohia Sighișoara V, la biserica „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde păstorește părintele Ioan Boian. În ultima parte a itinerariului, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Sighișoara VII, unde slujesc preoții Claudiu Tofan și Mircea Fusaru.

Cu ocazia acestor întâlniri, Chiriarhul nostru le pune la suflet preoţilor parohi îndemnuri duhovniceşti, cuvinte de îmbărbătare și binecuvântări sfinte, oferindu-le totodată îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților încredințate spre păstorire. Totodată, Întâistătătorul Eparhiei noastre îi provoacă pe clericii slujitori la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie, oferindu-le atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită față de Biserică.

Share