Slujire arhierească în parohia Daneș, protopopiatul Sighișoara

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, a doua din perioada Triodului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Daneș, protopopiatul Sighișoara, comunitate păstorită de părintele Marius Moldovan. În prezența a numeroși credincioși, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfânta Treime”.

Adresându-se celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Păcatul lumii noastre degradate este că oamenii nu se interesează de Dumnezeu. Orașele și satele sunt pline de biserici, dar mulți creștini nu vin să întrebe: «Ce trebuie să facem?». Când ei ar întreba așa, numaidecât li s-ar răspunde: «Pocăiți-vă și trăiți după voia lui Dumnezeu și vă va fi bine întotdeauna». Dacă ne hotărâm să trăim cu Dumnezeu, atunci trebuie să intrăm cu evlavie în biserică, aceasta fiind poarta cerului și casa lui Dumnezeu. În ambianța ei sacramentală ne vom simți ca fiul cel rătăcitor care se întoarce acasă și primește sărutul iertării. În spațiul sfânt și sfințitor al bisericii vom experimenta iubirea regeneratoare a Tatălui ceresc Care nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui”.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitate, ridicată între anii 2017-2019 cu sprijinul deosebit al administrației locale și prin implicarea bunilor credincioși de aici. În semn de aleasă apreciere pentru slujirea rodnică și folositoare a Bisericii lui Hristos, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a conferit domnului Nicolae Mosora, primarul comunei Daneș, Ordinul „Credință și Unire”.

Lucrările de edificare a bisericii „Sfânta Treime” din parohia Daneș au fost începute în anul 2007, în prezent locașul fiind pregătit pentru a primi haina picturii. La data de 18 septembrie 2016, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii, urmând ca în ultimii trei ani să fie executate lucrările de finisare și înfrumusețare a noului locaș de închinare.

Share