Programul „Solidaritate prin Filantropie”, derulat în Protopopiatele Blaj și Câmpeni

COMUNICAT DE PRESĂ

Sprijin pentru 300 de persoane din județul Alba afectate de epidemia de coronavirus. Programul „Solidaritate prin Filantropie” a demarat în Protopopiatele Blaj și Câmpeni

În zilele acestea, peste 100 de persoane vârstnice din Protopopiatele Blaj și Câmpeni au solicitat sprijin la domiciliu. Comitetele de acțiune ale protopopiatelor au acționat în cel mai scurt timp și persoanele nevoiașe au primit zilnic masă caldă sau pachete alimentare. În săptămâna trecută valoarea ajutoarelor a fost de 7000 lei, iar sprijinul va continua, atât cât va fi nevoie, și în zilele următoare. În prezent, în județul Alba, prin Programul „Solidaritate prin Filantropie” sunt ajutate zilnic peste 300 de persoane afectate de epidemia de coronavirus.

Comitetele de Acțiune sunt alcătuite în Protopopiatul Blaj din preoții Lucian Borșan, Marcel Dulău, Nicolae Bîldea și Ștefan Bretoiu, sub coordonarea părintelui protopop Ovidiu Pop, iar în Protopopiatul Câmpeni din preoții Cristian Motora, Claudiu Iagăr, Ilie Grecu, Ionel Nicoară, și Teodor Rus, sub coordonarea părintelui protopop Andrei Bâldea. Persoanele beneficiare au domiciliul în localitățile Iclod, Pănade, Mânărade, Roșia de Secaș, Blaj, Câmpeni, Certege, Botești și Valea Bistrei, iar dintre donatorii care sprijinit acțiunile umanitare, amintim parohiile Blaj III, Căpâlna de Jos și Galtiu, firmele SC Montana Popa SRL, SC Kime SRL Blaj și domnul Cristian Pașca. Hrana a fost distribuită beneficiarilor prin voluntarii protopopiatelor.

„Cu toate că ne aflăm în această situație dificilă și dureroasă pentru fiecare suflet creștinesc, a declarat părintele protopop Ovidiu Pop, e nevoie să ne întărim duhovnicește, și să ne facem îngeri păzitori pentru cei aflați în lipsuri în aceste zile. Să îndrăznim să oferim o mână de ajutor acum, când e absolut nevoie de faptele milosteniei, de concretizarea mărturiei creștine în viața de zi cu zi. Îndemn pe frații preoți, pe membrii Consiliilor și ai Comitetelor parohiale, precum și pe creștinii din protopopiatul nostru, să identifice alături de reprezentanții Primăriilor persoanele vulnerabile și să vină în ajutorul celor aflați în dificultate. Mulțumim sponsorilor, donatorilor și voluntarilor, și îi îndemnăm pe toți creștinii să înmulțească rugăciunea și faptele de milostenie, pentru a trece cu bine această vreme de încercare”.

Programul „Solidaritate prin Filantropie” a fost inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația „Filantropia Ortodoxă” și Instituțiile Prefectului - Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele Alba și Mureș, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, pentru ajutarea unui număr de cel puțin 500 de persoane care se confruntă cu greutăți materiale. După două săptămâni de la începerea Programului, numărul beneficiarilor pentru care se acordă sprijin zilnic a fost depășit. Programul este implementat prin cele 10 Comitete de Acțiune ale protopopiatelor Alba Iulia, Târgu-Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Câmpeni și Târnăveni, în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Share