În Duminica a VII-a după Sfintele Paști, numită și a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Hădărău, protopopiatul Câmpeni. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Intrarea Domnului în Ierusalim”, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.
Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Viața veșnică, despre care vorbește Hristos în Evanghelia de astăzi, nu începe după moarte, ci în clipa unirii noastre cu Hristos. Ea începe pe pământ și continuă aici, dacă suntem în comuniune intimă și iubitoare cu Domnul nostru. Creștinismul nu înseamnă numai speranță viitoare, ci și posesiune prezentă. Mulți creștini se mângâie la gândul că vor intra în cer după moarte, dar cerul este și aici. Pentru cel dreptcredincios și evlavios, cerul veșnic începe de aici, de jos. Iată de ce se cuvine să ne angajăm în lupta cea bună. În această privință, Sfântul Ioan Gură de Aur îndeamnă: «Să ne ostenim puțin, ca să ne liniștim pe veci! Să nu căutăm odihna aici, pentru ca s-o dobândim acolo, în ceruri!»”.
La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Gheorghe Mic a fost hirotonit preot pe seama parohiei Heria, protopopiatul Aiud. De asemenea, la finalul slujbei, părintele paroh Petru Țârău a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, ca urmare a râvnei apostolice de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească. Totodată, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.
Parohia Hădărău este situată pe cursul mijlociu al râului Arieș, pe malul drept, la o distanță de 15 km față de orașul Câmpeni. Locașul de închinare a fost ridicat între anii 1770-1800, cu osteneala și jertfa credincioșilor de aici, pictura fiind executată în perioada anilor 1825-1827 de către pictorii Gheorghe Șpan și Nicolae Cuc din Lupșa. Între anii 2012-2019, au avut loc numeroase lucrări de reabilitare și înfrumusețare a bisericii, precum restaurarea picturii, tencuirea exterioară și înlocuirea acoperișului.