Resfinţirea bisericii din parohia Crăciunelul de Sus, protopopiatul Blaj

În Duminica a III-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Crăciunelul de Sus, protopopiatul Blaj, comunitate păstorită de către părintele Daniel Cirebea. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși. La finalul slujbei, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la renovarea și înfrumusețarea sfântului locaș de închinare au primit din partea Ierarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Dumnezeul pe Care Îl slujim ne este Tată, Creator și Răscumpărător, toate în același timp. El ne poartă de grijă nu numai pentru partea spirituală, ci și pentru hrana noastră zilnică și îmbrăcăminte. Cine oare poate să fie trist și neliniștit, având Prieten un asemenea Domn plin de milă și statornic în credincioșie? În mijlocul tulburărilor felurite, să citim în cartea naturii și vom înțelege că dacă Dumnezeu are grijă de păsări și de flori, cu atât mai mult îi pasă de noi. De asemenea, să iubim Biserica, «familia lui Dumnezeu», unde ne simțim fiii Săi, totdeauna iubiți și ocrotiți”.

Biserica „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici” din parohia Crăciunelul de Sus a fost edificată între anii 1978-1984, prin contribuția și cu sprijinul bunilor credincioși din localitate. În perioada anilor 1983-1984, în timpul păstoririi preotului Alimpie Adam, locașul de închinare a fost împodobit cu haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către pictorul Ion Botezan din Deva. Slujba de târnosire a bisericii a fost oficiată de către Episcopul Emilian al Alba Iuliei în data de 22 septembrie 1985, în prezența a numeroși clerici și credincioși din împrejurimi. De asemenea, în decursul anilor 2019-2020, au fost realizate ample lucrări de reabilitare și restaurare a locașului de cult, toate acestea culminând cu slujba de resfințire oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu în data de 28 iunie 2020.

Share