Astăzi continuă conferinţele preoţeşti în protopopiatul Blaj

Astăzi, 30 mai, la Blaj se desfăşoară conferinţa pastoral-misionară de primăvară, întrunire la care participă clericii împreună cu stareţii şi stareţele din protopopiat.

Lucrările prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei au început cu oficierea slujbei de Te Deum, continuând cu susţinerea referatului de către părintele Lucian Feşteu, slujitor în parohia Biia, şi au fost urmate de luările de cuvânt din partea participanţilor.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferinţe Preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod, dar şi teme legate de eficientizarea misiunii pastoral-misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

Conferinţele preoţeşti din primăvara acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă. Programul-cadru pentru conferinţa preoţească din primul semestru al acestui an prevede prezentarea şi tratarea temei „2014 – Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii (în conformitate cu hotărârea nr. 10.236/2012 a Sfântului Sinod)”.

Share