Program artistic prilejuit de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, derulat la Ocna Mureș

8 Septembrie 2020

Cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, un grup de copii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș și de la Ansamblul „Tradiții Uiorene” au oferit un frumos program artistic vârstnicilor ocrotiți la Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș. Copiii au jucat jocul „Bâta fetelor”, iar solista Sonia Hoca a interpretat melodiile „De-ar veni primăvara”, „Locul aiesta mi drag mie” și „În casa bunicilor”. Momentul de sărbătoare s-a încheiat cu priceasna „O, Măicuță Sfântă”, interpretată de educatorul specializat din cadrul așezământului, doamna Elena Crișan, alături de întreaga suflare prezentă la eveniment.

Referitor la această manifestare, doamna Liana Stoica, directorul Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș a declarat: „Ori de câte ori mă aflu în prezența vârstnicilor, mă gândesc la mama mea dragă, la locurile copilăriei mele, atât de dragi sufletului meu. M-au emoționat astăzi lacrimile de bucurie, pe care le-am văzut pe chipurile acestor oameni dragi care își pun speranța de mai bine în personalul Unității Medico-Sociale din Ocna Mureș, care îi tratează zilnic cu atâta iubire, respect și dăruire, ca și pe proprii lor părinți. Tuturor vârstnicilor le dorim multă sănătate și zile ușoare și liniștite”.

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, prin intermediul căruia sunt sprijinite 10 persoane.

Asist. soc. Ciprian Orga
Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș
Directorul Unității Medico-Sociale din Ocna Mureș

Share