ASCOR Alba Iulia alături de persoanele vârstnice din Munții Apuseni

3 Octombrie 2020

În contextul anului 2020, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „An omagial al pastorației părinților și copiilor” și „An comemorativ al filantropilor ortodocși români”, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Alba Iulia organizează o serie de evenimente cu conținut cultural, educativ și filantropic.

În contextul anului 2020, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „An omagial al pastorației părinților și copiilor” și „An comemorativ al filantropilor ortodocși români”, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Alba Iulia organizează o serie de evenimente cu conținut cultural, educativ și filantropic. Printre acestea se numără și acțiunea social-filantropică „Alături de familiile izolate din Munții Apuseni”, derulată sâmbătă, 3 octombrie 2020, într-o zonă izolată a Munților Apuseni, în satele După Deal, Vale în Jos și Valea Bucurului aparținătoare comunei Ponor, județul Alba.

Astfel, de la primele ore ale dimineții, studenții ascoriști au străbătut drumurile înguste și grele ale Trascăului pentru a-i vizita pe cei care trăiesc izolați în aceste mici așezări depopulate și îndepărtate de zonele urbane. Pe această cale, au fost oferite vârstnicilor din aceste localități câteva zeci de pachete alimentare, produse de igienă personală și cărți de rugăciuni, tinerii contribuind astfel la promovarea spiritului de solidaritate și întrajutorare umană. De asemenea, prin cuvintele calde adresate, membrii asociației studențești au adus mângâiere în sufletele sincere și curate ale celor pe care i-au vizitat. Activitatea a fost organizată sub coordonarea studentului Petru Mircea, președintele ASCOR Alba Iulia.

 

Foto credit: Daniel Bobar

 

Share