A 8-a ediţie a Şcolii de vară în Parohia Limba

Duminică, 6 iulie 2014, în cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Ciprian” de pe lângă Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Limba, judeţul Alba, a avut loc deschiderea oficială a Şcolii de vară. Această manifestare catehetică, prin purtarea de grijă a Părintelui Marius Piştănilă, Parohul enoriei şi, totodată, Inspector financiar în cadrul Centrului nostru eparhial, a ajuns anul acesta la a 8-a ediţie.
Evenimentul a avut loc în paraclisul special amenajat în cadrul Centrului, unde, începând cu orele 18,00, s-a rostit o rugăciune de binecuvântare a participanţilor la cursuri, pe urmă s-a ţinut un cuvânt de învăţătură adresat tinerilor, urmat de prezentarea de către Părintele Marius a programului, a atelierelor de lucru şi a coordonatorilor. Din desfăşurarea acestora amintim: „Cercul micilor iconari”, condus de către Dşoara Piştănilă Ana-Maria, „Cateheză şi muzică bisericească”, cerc condus de către Dşoara Cernău Ioana, „Iniţiere în tainele şahului”, cerc condus de către Dnul Missios Ianis, „Să cunoaştem natura”, coordonator Dna Prof. Bucur Monica, şi „Viitorii matematicieni”, coordonator Dna Prof. Comşa Maria.
Atelierele se desfăşoară în fiecare zi a săptămânii, între orele 11.00-13.00, în perioada 6 iulie - 15 septembrie 2014. De obicei, la cursurile de vară iniţiate în cadrul Centrului participă în medie 40 de elevi zilnic. Ediţia de anul acesta vine în plus faţă de cele anterioare, cu un fapt cu totul minumat, şi anume, deja elevii participanţi la ediţiile de început ale Şcolii de vară, au ajuns, prin experienţa acumulată şi pricepere, coordonatori ai cercurilor de lucru din etapa actuală.
Obiectivul Şcolii de vară este, în primul rând, să aducă ceva nou educaţiei copiilor faţă de ceea ce învaţă ei în mod normal la şcoală. Ori, acest lucru este o oportunitate de dezvoltare şi acumulare de noi cunoştinţe pentru tinerii noştri, dar şi o modalitate de a se recrea în mod organizat, de a-şi face noi prieteni şi de a-şi petrece în mod plăcut şi constructiv vacanţa. Felicităm pe Părintele Inspector Marius Piştănilă şi pe colaboratorii Sfinţiei Sale, pentru râvna şi perseverenţa demonstrate pe parcursul celor 8 ani de coordonare a activităţilor catehetice în cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Ierarh Ciprian” şi le dorim mult succes în ducerea la îndeplinire a obiectivelor propuse anul acesta.

Share